Uncategorized

VI FIRAR 40 ÅR I ÅR 2020

En ovälkommen besökare vid namn Corona har satt stopp för alla aktiviteter denna vår. Vi återkommer med planerade föreläsningar längre fram.

Det skall vi fira med lite extra för medlemmarna. I mars kommer Charlotte Börjesson och visar en film om utvandrarna och deras vedermödor i USA, med efterföljande frågestund.

I april får vi besök av Niklas Hertzman från Arkiv Digital som ger exempel på alla trix med programmet och vad som finns och vad som kommer.

I sept kommer den från TV kände Ted Rosvall som skrivit många böcker, bl.a. Emigrantforska på nätet tillsammans med Anna-Lena Hultman mm.

I okt kommer den store gurun Peter Sjölund och håller kurs för oss. Se info på annat ställe. Du måste vara topsad så gör det nu så att du hinner få ditt resultat. Passa på när FamilyTreeDNA har extra pris, vilket de har med jämna mellanrum. Håll ögonen öppna på sidan  https://www.familytreedna.com/  Ordinarie pris är 79 dollar och extrapris brukar vara 59 dollar, så det blir en skillnad på ca 200:-

Fotografering av examenskataloger

Nu är fotograferingen av V Vingåkers och Österåkers examenskataloger klart. Vi sitter på omkring 30 000 bilder där dina nära och kära finns med. Vill du se deras betyg och köpa till en billig penning så hör av dig till oss via mejl info.kfvslakt@gmail.com  Vi behöver veta elevens namn, födelsetid, hemvist och faderns namn och gärna vilken skola hen gått i. Så kontaktar vi dig med prisförslag. Uppgifterna som finns är närvaro, frånvaro, ämnen de läst, betyg och i vissa fall friluftsaktiviteter. Frånvaro kan t.ex vara att man inte haft kläder eller skor för att kunna gå till skolan eller att man skolkat, det fanns vanartiga barn även på den tiden. Kan finnas intyg från läkare om befrielse från skolan etc. Hör av dig till oss så ser vi vad som finns. Några tråkiga luckor under åren 1930 finns tyvärr annars börjar examenskatalogerna runt 1862 och går fram till 1950. Se rötter bloggen som kommer från Eva Johansson  www.rotter.se/blog 

Kommentarer inaktiverade för VI FIRAR 40 ÅR I ÅR 2020