Nybörjarkurs i Släktforskning träff 7

ABF, Videvägen 9, Katrineholm

I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning, var du kan hitta dina uppgifter och hur du registrerar dem. Idag och kommande träffar ska du arbeta praktiskt med datorn, har du ingen bärbar går det att låna hos ABF. Tyvärr går det inte att anmäla sig i efterhand vid detta tillfälle. Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland.

Nybörjarkurs i släktforskarprogrammet MinSläkt4 träff 3

ABF, Videvägen 9, Katrineholm

En kurs för att lära dig släktforskarprogrammet MinSläkt4, vi träffas vid tre tillfällen. Förkunskaper: Kunna släktforska och hantera Windows 10. Kursen genomförs i samarbete med ABF.

Nybörjarkurs i Släktforskning träff 8

ABF, Videvägen 9, Katrineholm

I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning, var du kan hitta dina uppgifter och hur du registrerar dem. Sista träffen och du får arbeta aktivt med släktforskning, har du ingen bärbar dator går det att låna hos ABF. Tyvärr går det inte att anmäla sig i efterhand vid detta tillfälle. Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland.

Jourhavande Släktforskare Vingåker

Hembygdsföreningen, Erik Dahlsbergsvägen, Vingåker

Här kan du får hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare.

Från gravvalvsallvarligt till dödskul

Lokstallarna, Katrineholm

  Den 8 nov kommer Lennart Palm (känd från melodikrysset) till Perrongen, Lokstallarna och berättar om de som begravdes  i gamla gravvalv och kistor. Hans stora hobby är att resa runt bland kyrkor och gravplatser och dokumentera livshändelser och berättelser om de människor som lades i påkostade kistor. Vi kommer att få höra mycket om Sveriges historia och då under stormaktstiden på 1600- 1700-talet, om adeln och dess män men också kvinnorna, som satte avtryck i vår historia. Bl.a. om Harald Stake, 78 år, som under slaget om Bohus fästning fick hjälpas upp på sin häst för att kunna delta i slaget. Vi kommer att få en rolig och underhållande kväll med många berättelser, anekdoter och även kanske lite sång.  

Arkivens dag

Hembygdsföreningen, Erik Dahlsbergsvägen, Vingåker

Arkivens dag den 12 nov 10-14 firas som vanligt tillsammans med V Vingåkers hembygdsförening. Plats: Hembygdsföreningens lokal Takåsen  Erik Dahlbergs gata i Vingåker. Utställning och kaffe och trevlig samvaro. KFV släktforskarförening finns på plats för att svara på frågor och berätta om släktforskning.  Välkomna.

”Det glömmer jag aldrig”

Kulturhuset Ängeln, Katrineholm

Leif Jacobsson bjuder på en minneskavalkad i ord, ton och bild. Arrangör är Katrineholm-Stora Malms Hembygdsförening i samarbete med KFV Släktforskarförening

Jourhavande Släktforskare Vingåker

Hembygdsföreningen, Erik Dahlsbergsvägen, Vingåker

Här kan du får hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare.

Site Footer