Mellösa Hembygdsdagar

Mellösa Hembygdsgård Mellösa kyrkby, Mellösa

Mellösa Hembygdsförening firar traditionellt Mellösadagarna den 1/7-2/7. Föreningens symbol och souvenir är mellösahjulet. Ett trähjul från ca 400 e.kr, som hittades år 1933 av lantbrukaren Holger Landerby i den igenväxta sjön Filaren. Orginalet finns nu på Historiska muséet i Stockholm. Hjulet finns som pepparkakor, järnljusstakar, smycken mm till försäljning. KFV Släktforskarförening är på plats och informerar om föreningen samt svarar på frågor. https://www.hembygd.se/mellosa-hembygdsforening/news/3399  

Vialadagen

Viala Hembygdsgård Viala Hembygdsgård, Vingåker

Vingåkers Hembygdsförening arrangerar traditionellt Vialadagen den 5 augusti. I vanlig ordning kommer det att serveras korngryn och fläsk och hantverkare kommer med sina alster. KFV Släktforskarförening är på plats och informerar om föreningen och släktforskning samt svarar på frågor. Viala Västergård 1/4mtl frälse var i gamla tider en arrendegård under Kjesäter. När västra stambanan byggdes på 1860-talet kom gårdarna, 4 stycken, att hamna norr om järnvägen medan åkrarna hamnade på den södra sidan. Kjesäter valde då att bygga en ny gård på södra sidan och förvandla de gamla gårdarna till torp. https://www.hembygd.se/vastra-vingaker/hembygdsgarden-viala

Nybörjarkurs i Släktforskning

ABF Videvägen 9, Katrineholm

I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning. Vad och var du kan hitta uppgifter och hur du registrerar, vi går även igenom olika sökprogram. De 2 första gångerna är det teori. Sedan är det bra om du tar med dig en egen dator att arbeta i, har du ingen kan du hyra en för 30kr/tillfälle. Som elev kan du lösa ett elev-abonnemang 395 kr på Arkiv Digital för 13 veckor. Vi ordnar så du får en kod för det och sköter betalningarna. Denna förmån betalas vid första kurstillfället. Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland. Kursavgift 800:- kr för 8 ggr. Under kurstiden kan ni låna boken ”Kom i gång med din släktforskning ” eller köpa den till ett reducerat pris. Välkomna.

Nybörjarkurs i Släktforskning träff 2

ABF Videvägen 9, Katrineholm

I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning. Vad och var du kan hitta uppgifter och hur du registrerar, vi går även igenom olika sökprogram. De 2 första gångerna är det teori. Har du redan en viss kunskap så går det att anmäla dig vid detta tillfälle i efterhand. Kursavgift 800:- kr.  Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland. Under kurstiden kan ni låna boken ”Kom i gång med din släktforskning ” eller köpa den till ett reducerat pris. Sedan är det bra om du tar med dig en egen dator att arbeta med, har du ingen kan du hyra en för 30kr/tillfälle. Välkomna.  

Jourhavande Släktforskare i Flen

Biblioteket Flen

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i vår lokal som vi har hos biblioteket.

Jourhavande Släktforskare Vingåker

Hembygdsföreningen, Erik Dahlsbergsvägen Skolgatan 13, Vingåker

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i hembygdsföreningens lokal.

Nybörjarkurs i Släktforskning träff 3

ABF Videvägen 9, Katrineholm

I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning, var du kan hitta dina uppgifter och hur du registrerar dem. Idag och kommande träffar ska du arbeta praktiskt med datorn, har du ingen kan du hyra en för 30kr/tillfälle. Under kurstiden kan ni låna boken ”Kom i gång med din släktforskning ” eller köpa den till ett reducerat pris. Har du redan viss kunskap så går det att anmäla dig vid detta tillfälle i efterhand. Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland. Välkomna.  

Jourhavande Släktforskare Katrineholm

ABF Videvägen 9, Katrineholm

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i vår lokal i ABF-huset, Videvägen 9.

Nybörjarkurs i Släktforskning träff 4

ABF Videvägen 9, Katrineholm

I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning, var du kan hitta dina uppgifter och hur du registrerar dem. Idag och kommande träffar ska du arbeta praktiskt med datorn, har du ingen kan du hyra en för 30kr/tillfälle. Tyvärr går det inte att anmäla sig i efterhand vid detta tillfälle. Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland.

Jourhavande Släktforskare Flen

Biblioteket Flen

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i vår lokal som vi har hos biblioteket.

Jourhavande Släktforskare Vingåker

Hembygdsföreningen, Erik Dahlsbergsvägen Skolgatan 13, Vingåker

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i hembygdsföreningens lokal.

Site Footer