Nybörjarkurs i Släktforskning Katrineholm lektion 8

ABF Videvägen 9, Katrineholm, Sverige

Bild: Från SVAR, Riksarkivet I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning, var du kan hitta dina uppgifter och hur du registrerar dem. Du kommer att få arbeta praktiskt med datorn, och med egen släktforskning. Har du ingen kan du hyra en bärbar dator för 30kr/tillfälle. Tyvärr går det inte att anmäla sig i efterhand vid detta sista tillfälle. Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland.

Nybörjarkurs i MinSläkt lektion 1

ABF Videvägen 9, Katrineholm, Sverige

En kurs för dig som vill lära dig MinSläkt 4 från grunden, vi träffas vid tre tillfällen under november. Kursavgift 300kr, bärbar dator finns att hyra för 30kr/tillfälle. Fika ingår i avgiften. Förkunskaper: Erfarenhet av släktforskning (ex. nybörjarkursen) och kunna hantera Windows 10/11. MinSläkt fungerar endast på Windowsdatorer. Innehåll lektion 1: Genomgång av grundläggande funktioner i MinSläkt. Menyalternativ, registrering. Praktiska övningsuppgifter med hemläxa. Kursen genomförs i samarbete med ABF Sörmland. Anmälan sker till ABF: https://www.abf.se/arrangemang/sodermanlands-lan/katrineholm/historia-slaktforskning/kfv-slaktforskning-min-slakt/ eller anna.ateg@abf.se eller till info.kfvslakt@gmail.com

Föreläsning Anders Halldén, Livet i Soldattorpet

Kulturhuset Ängeln, Katrineholm Djulögatan 27, Katrineholm, Sverige

Distinktionskorpral Blom https://www.hembygd.se/malmkoping/plats/12294/picture/3213850 Anders Halldén kommer och föreläser om Soldater och Soldattorp på Kulturhuset Ängeln, Hörsalen, i Katrineholm. Kvällens ämne är livet i soldattorpet, bl.a. hustruns och barnens situation och hårda liv, både när fadern/soldaten är hemma och när han är i fält. Kungliga Södermanlands Regemente var förlagt till Malmköping och Malmahed mellan 1774 och 1921. I vårt Fotomuseum finns i pärmar samlade uppgifter om ca. 18000 indelta soldater som verkat vid Södermanlands Regemente mellan 1682 till 1901 då allmän värnplikt infördes. Här finns en rik källa med uppgifter om soldater och korpraler, deras hustrur och barn och alla de soldattorp där de bodde. Anders har tagit över ansvaret för Södermanlands Soldatregister och uppdaterar registret regelbundet. Registret omfattar soldater i Södermanlands regemente och omfattar 8 kompanier. Södemanlands Soldatregister  Malmköpingsortens Hembygdsförening  

Öppet Hus på Arkivens Dag Katrineholm

ABF Videvägen 9, Katrineholm, Sverige

  Öppet hus på Arkivens Dag ABF Videvägen 9 i Katrineholm Den 11/11 Kl. 10 – 12 Vi tar en fika och pratar släktforskning. Vi besvarar era frågor och hjälper er med släktforskningen samt informerar om vår förening. Varmt välkomna KFV Släktforskarförening

Öppet Hus på Arkivens dag Vingåker

Hembygdsföreningens lokal, Takåsen, Erik Dahlsbergsvägen

Lördagen den 11 november håller KFV Släktforskarförening Öppet Hus hos Västra Vingåkers Hembygdsförening, Takåsen, under Arkivens Dag. Vi besvarar era frågor och hjälper er med släktforskningen samt informerar om vår förening. Välkommen till hembygdsföreningens arkiv och föreningslokal. I år visar vi foton under temat: AFFÄRER I  VINGÅKER och en separat utställning med tema FÄRG & FORM som har  anknytning  till Vingåker på ett speciellt sätt. Mer än så avslöjas inte här, KOM OCH TITTA! Under dagen finns möjlighet att ställa frågor till arkivgruppen.  Titta på tavlor av olika Vingåkersmålare, bläddra i pärmar med tidningsurklipp och mycket annat! Det finns även Vingåkerslitteratur , fotohäften och äldre exemplar av föreningens Årsskrift till försäljning.

Nybörjarkurs i MinSläkt 4 lektion 2

ABF Videvägen 9, Katrineholm, Sverige

En kurs för dig som vill lära dig MinSläkt 4 från grunden, vi träffas vid tre tillfällen under november. Kursavgift 300kr, bärbar dator finns att hyra för 30kr/tillfälle. Förkunskaper: Erfarenhet av släktforskning (ex. nybörjarkursen) och kunna hantera Windows 10/11. (MinSläkt fungerar endast på Windowsdatorer). Innehåll lektion 2: Genomgång av mer avancerade funktioner samt rapporter. Underhåll och inställningar av databasen. Praktiska övningsuppgifter med hemläxa. Kursen genomförs i samarbete med ABF Sörmland.

Nybörjarkurs i MinSläkt 4 lektion 3

ABF Videvägen 9, Katrineholm, Sverige

En kurs för dig som vill lära dig MinSläkt 4 från grunden, vi träffas vid tre tillfällen under november. Kursavgift 300kr, bärbar dator finns att hyra för 30kr/tillfälle. Förkunskaper: Erfarenhet av släktforskning (ex. nybörjarkursen) och kunna hantera Windows 10/11. (MinSläkt fungerar endast på Windows.) Innehåll lektion 3: Registrering av egen släktforskning. Fortsatt genomgång av avancerade funktioner. Export av databas, Kursen genomförs i samarbete med ABF Sörmland.

Jourhavande Släktforskare Flen

Biblioteket Flen

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i vår lokal som vi har hos biblioteket.

Jourhavande Släktforskare Vingåker

ABF Videvägen 9, Katrineholm, Sverige

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i hembygdsföreningens lokal.

Jourhavande släktforskare Katrineholm

ABF Videvägen 9, Katrineholm, Sverige

Här kan du få hjälp med din släktforskning av erfarna släktforskare i vår lokal hos ABF Videvägen 9.

Släktforskningens dag, Öppet Hus

Kulturhuset Ängeln, Katrineholm Djulögatan 27, Katrineholm, Sverige

KFV Släktforskarförening har Öppet Hus och informerar om släktforskning och föreningens aktiviteter. Kom och prova på släktforskning. OBS! Vi finns på Kulturhuset Ängeln, Hörsalen.

Föredrag. Fredrik Hernblom, ”Hur reste man förr”

Kulturhuset Ängeln, Katrineholm Djulögatan 27, Katrineholm, Sverige

Fredrik Hernblom kommer och berättar om hur det gick till att resa och ta sig fram förr i tiden. Fotograf: Okänd/Örebro läns Museum                   I samarbete med Katrineholm-Stora Malms Hembygdsförening.

Site Footer