Föreningsdagen på St.Djulö 6 augusti

KFV Släktforskarförening deltog den 6 augusti vid Katrineholmsveckans evenemang vid Djulö. Invid bakluckeloppisen befann sig fem styrelseledamöter, inklusive föreningen ordförande, som svarade på frågor och lämnade ut broschyrer, tidningen KFV-forskaren samt information om höstens aktiviteter. Trots damernas fotbollsmatch mot USA och annalkande oväder blev besöken efter hand talrika och stundtals bildades det även kö. Här kunde man också bli medlem i föreningen och även anmäla sig till höstens kursverksamhet i både Katrineholm, Flen och Vingåker.

För de som var intresserade gick vandringen vidare till Värmbolsstugan hos hembygdsföreningen vid Djulö. Här återfanns Inger Andersson och Pia Wistrand med sina uppkopplade datorer. Besökarna fick nu möjlighet att få svar på aktuella frågor om olika anor eller bara praktisk kunskap om vilka redskap som finns att tillgå när man släktforskar. Några ville veta vad som finns och hur man använder det och andra kontrollera att det man kommit fram till i sin forskning var korrekt. Även här fanns informationsmaterial att tillgå för dem som inte kom via bakluckeloppisen. Det var också en välkommen paus där man kunde slå sig ned, vila benen och prata släktforskning med två mycket kunniga representanter för föreningen.

Vid 15-tiden kom regnet och vi plockade ihop våra saker och gladdes åt 8 stycken nya medlemmar som, tillsammans med andra som anmält sig tidigare, snart nog kommer att bjudas in till ”Öppet Hus” för att lära känna oss och våra lokaler i Katrineholm.

Anne-Marie Lindblad

Site Footer