Skolbetyg och examensjournaler i västra Vingåker och Österåker

Vill ni veta vad era anfäder -mödrar hade för betyg och uppförande i skolan?

KFV Släktforskarförening har fotograferat dagboksjournaler, examenskataloger och betygsgrader för skolor i Västra Vingåker och Österåker för åren 1863-1949. Totalt finns det över 43 000 bilder sparade. Du som har anor i Vingåker och Österåker kan ha stor glädje av våra skolkataloger.

Där kan du få veta mycket roliga saker. Exempelvis att Emil Gustafsson som gick vid Marsjö småskola 1888 – 1890 flyttar till Skedevi. Att Erik Oskar Bernhard Lundström får avgångsbetyg 1919 och har bl. a läst både biblisk historia och katekesen samt fått betyg i trädgårdsskötsel. Han har visat mycket god flit och gott uppförande skriver hans lärare Herman Stigfelt som bor i Berga skolhus.

Kontakta föreningen på vår mejl om ni vill veta som priser, skolor mm. Det är viktigt vid en beställning att vi får fullständigt namn, födelsedatum, boendeort vid skolgången. Notera att textkvalitet kan variera beroende på lärare.

Site Footer