Pensionärernas dag

 

Caroline af Ugglas

KFV Släktforskarförerening var på plats vid St.  Djulö Herrgård den 1 juli där SPF Linden arrangerade Pensionärernas Dag.

Tillströmningen av besökare var stor, flera hundra kom och träffen blev verkligen lyckad. Tur med vädret var det också, regn och rusk höll sig borta. Restaurangtältet var nästan fullsatt då det serverades lunch till rabatterat pris. Föreningen stod utanför med vårt bord tillsammans med hantverkare och andra. Underhållningen stod Chuck Berry Mania Group, Matthias Holmgren och Caroline af Ugglas för, vilket uppskattades av besökarna.

Trots konkurrens med underhållning och mat, var intresset var stort om släktforskning och det var många som ville veta mer. Många frågor fick vi och en del var knepiga men vi lyckades hjälpa alla. Speciellt roligt var det att ge information om ett nyköpt torp, de nya ägarna ville veta mer om vilka som bott där tidigare. Där såddes ett frö till att börja släktforska. Intresset för föreningen var stort samt om våra evenemang och kurser i höst. ”Ni är verkligen en aktiv förening” var några kommentarer.

Det var trötta, men nöjda styrelsemedlemmar som plockade ihop bord och broschyrer, 6 nya medlemmar hade anmält sig och vi välkomnar dem till föreningen.

För sent kom vi på att vi glömt att ta lite bilder till hemsidan, det var sådant tryck att det helt enkelt inte blev tid för sådant. En bild på Caroline af Ugglas (med tillstånd av SPF Seniorerna Linden) blev det till slut.

https://www.spfseniorerna.se/distrikt/sormland/foreningslista/Linden/nyheter/20242/juli/pensionarernas-dag2/

Site Footer