Förenings- och Hembygdsdagen, Katrineholmsveckan

KFV Släktforskarförening deltog den 4 augusti vid Katrineholmsveckans evenemang vid Djulö. Invid bakluckeloppisen befann sig styrelseledamöterna Susanne Nyberg, Lena Edlund och Kjell Lundström för att svara på frågor. De lämnade också ut broschyrer, tidningen KFV-forskaren samt information om höstens aktiviteter. Här kunde man också bli medlem i föreningen och även anmäla sig till höstens kursverksamhet i både Katrineholm, Flen och Vingåker.

Trots regn, en annan placering på området och Truls Möregårdhs OS-final i bordtennis dök det upp ett 20-tal besökare som hade många funderingar av olika slag. En del var medlemmar och andra avsåg att bli det. Ordförande Ove Wåhlberg och vår kassör Lennart Karman befann sig under tak i Värmbolsstugan dit många sökte sig på grund av vädret. Med deras uppkopplade datorer fick besökarna möjlighet att få svar på aktuella frågor om olika anor eller bara praktisk kunskap om vilka redskap som finns att tillgå när man släktforskar.

Några ville veta vad som finns och hur man använder det och andra kontrollera att det man kommit fram till i sin forskning var korrekt. Även här fanns informationsmaterial att tillgå för dem som inte kom via bakluckeloppisen. Utöver själva släktforskningsfrågor hjälpte man till att hitta några torp. Östra Vingåkers Hembygdsförening kom på besök och dessutom två representanter för Västerås Släktforskarförening. Det fanns således goda möjligheter att utbyta information.

Anne-Marie Lindblad

Site Footer