Hjälpmejl – släktforskarhjälp på distans

Du som är medlem i KFV-släktforskarförening kan nu få släktforskarhjälp via mejl. En ny gratis förmån som vi startar upp för våra medlemmar. Om man kör fast på något och inte kommer vidare så kan man mejla till help.kfvslakt@gmail.com så kommer någon/några i föreningen försöka hjälpa till att lösa gåtan. Vi kommer inte att göra några fullständiga släktutredningar utan vi kan hjälpa till med att läsa text, hitta när och var någon föds, gifter sig eller dör och liknande frågor.

Hur gör man då?
1) Beskriver problemet så noggrant som möjligt och vad man vill ha hjälp med.
2) Skriver vilket år och vilken socken/församling det gäller med hänvisning till vilken bok  och sida hos Arkiv Digital eller Riksarkivet man letar. Ju mer info desto bättre.
3) Skicka frågan till help.kfvslakt@gmail.com och vänta på svar. Det är inte en online service utan det kommer att dröja några dagar innan man får svar. Det kan också bli så att den som tänkt svara frågar efter mer uppgifter, då blir det en mejldialog. Andra gånger så kan den som tänkt svara behöva ta hjälp av annan expertis.

Vår förhoppning är att den här servicen ger medlemskapet ytterligare mervärde samt att vi också når medlemmar som vi inte alltid möter på våra sammankomster.

Site Footer