Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Grundkurs i Släktforskning träff 1

september 3 @ 17:00 - 20:00

I kursen får ni lära er grunderna i släktforskning. Vad och var uppgifterna kan hittas och hur ni registrerar, vi går även igenom olika sökprogram.

Den första gången är det teori utan dator, vi går igenom grunderna i släktforskning. 2:a träffen får ni övningsuppgifter att arbeta med för att söka i Arkiv Digital och Riksarkivet med dator. I kommande träffar får ni sedan börja med er egen släktforskning.

Förkunskaper: Du ska kunna hantera datorn och ha grundläggande kunskaper om hur Windows fungerar. Har du ingen bärbar dator kan du få låna en av ABF för 30 kr/gång.  

Innehåll lektion 1: Grunderna i släktforskning. Foton, anteckningar m.m. Antavla och ansedel. Kyrkoarkiv. Vilka program som finns för registrering av forskningen. Släktforskarboken ”Kom igång med din släktforskning”. Alla får med sig ansedlar för att jobba hemma med dem.

Som elev får du ett kursabonnemang hos Arkiv Digital på 13 veckor som ingår i kursavgiften. Har du ett abonnemang sedan tidigare, förlängs tiden med 13 veckor.  Du kommer att få en speciell kurskod för att aktivera abonnemanget. Det är viktigt att ni har möjlighet komma åt er mail så att det går att aktivera koden.

Kursavgift 995:- kr för medlemmar och 1200:- icke medlemmar för 6 ggr. Under kurstiden kan ni låna boken ”Kom i gång med din släktforskning ” eller köpa den till ett reducerat pris (gäller medlemmar).

Sista anmälningsdag 27 augusti, anmälan sker till ABF eller anna.ateg@abf.se, info.kfvslakt@gmail.com

Kursen sker i samarbete med  ABF

Detaljer

Datum:
september 3
Tid:
17:00 - 20:00

Arrangör

KFV Släktforskarförening

Plats

ABF
Videvägen 9
Katrineholm, 641 49 Sverige
+ Google Map
Telefon
076-6450620
Visa Plats-webbplats

Site Footer