Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nybörjarkurs i Släktforskning Katrineholm Lektion 1

september 12, 2023 @ 17:30 - 20:00

I kursen får du lära dig grunderna i släktforskning. Vad och var du kan hitta uppgifter och hur du registrerar, vi går även igenom olika sökprogram. De två första gångerna är det teori. vi går igenom grunderna i släktforskning. Hur man dokumenterar, vilka program som används mm.

Sedan är det bra om du tar med dig en egen dator att arbeta i, har du ingen kan du hyra en för 30kr/tillfälle. Förkunskaper: Du ska kunna hantera datorn och ha grundläggande kunskaper i hur Windows/Mac fungerar.

Som förmån kan du även teckna ett kursabonnemang  hos Arkiv Digital på 13 veckor för 395kr. Ordinarie pris är 395kr för en månad. Vi ordnar så du får en kod för det och sköter betalningarna. Denna förmån betalas vid första kurstillfället.  Du kan även använda Riksarkivet att forska i, det är gratis.

Kursen sker i samarbete med ABF Sörmland. Klicka på länken för mer info Nybörjarkurs för Släktforskare

Kursavgift 800:- kr för 8 ggr. Under kurstiden kan ni låna boken ”Kom i gång med din släktforskning ” eller köpa den till ett reducerat pris. Fika ingår i kursavgiften. Kursen sker i samarbete med ABF. Välkomna.

Anmälan sker till ABF: https://www.abf.se/arrangemang/sodermanlands-lan/katrineholm/historia-slaktforskning/slaktforskningskurs/      anna.ateg@abf.se eller till info.kfvslakt@gmail.com

Detaljer

Datum:
september 12, 2023
Tid:
17:30 - 20:00

Arrangör

KFV Släktforskarförening

Plats

ABF
Videvägen 9
Katrineholm, 641 49 Sverige
+ Google Map
Telefon
076-6450620
Visa Plats-webbplats

Site Footer